UGAONE KUHINJE​

Kod kuhinja ugaonog oblika, kao što im i sam naziv govori, nemoguće je izbeći ćoškove. Postoje različiti načini rešavanja ovog izazova, u tekstu ćemo prikazati neke od njih. Adekatvan pristup ovom problemu je veoma važan za male kuhinje, posebno ako su oblika ćiriličnog slova П, te postoje dva teže dostupna ugla.
Jedan od načina na koji se može rešiti ovaj problem je postavljanje L elementa sa zglobnim šarkama. Ovaj način preporučujemo samo u slučaju da nijedna druga opcija ne dolazi u obzir. Usled čestog otvaranja vrata, dolazi do popuštanja šarki, i naprosto ume da nervira kada se vrata “lome” u zglobu prilikom svakog otvaranja.

ostoji opcija da predmetni element bude napravljen sa vratima pod uglom od 45 stepeni u odnosu na ostale elemente. Ukoliko ste se opredelili za ovaj način, preporučili bismo vam i žičani element, pun krug, više informacija možete potražiti na sajtu-
https://www.morandons.com/products/ugaona-okretna-mreza-za-kuhinju-pun-krug/

Način za koji smatramo da je najparktičniji i najpogodniji za izradu ugaonog elementa je kombinacija običnih vrata sa polukružnom žicom. U ovom slučaju postoji više mogućnosti što se tiče proizvođača u zavisnosti od toga koliko ste spremni da uložite u žičani element koji će vam na duge staze olakšati život. Do sada, sretali smo se sa proizvođačima Morando, Starax i Hafele. Morando je proizvođač iz Veternika, solidan izbor sa kojim ćete za nekoliko hiljada dinara rešiti problem ugla. Hafele dolazi iz Nemačke, cena je dosta visoka, ali su elementi veoma elegantno rešeni i moguće je izvući celu policu napolje. Ukoliko tražite neki adekvatan prelaz između elegancije i cene, tu je i turski proizvođač Starax, čiji proizvodi praktično predstavljaju kopiju Hafele-a.
Close Menu