Vešernica

Mašina za sušenje veša je donela revoluciju u naše životne prostore! Terase su prestale da budu mesta na kojima se pije kafa ispod rublja na žici, a radijatori nisu više ukrašeni mokrim gaćama i čarapama. Ovaj uređaj nam je isto tako i odneo i koji kvadrat unutrašnjeg prostora. Neko će se baš iz tog razloga opredeliti za mašinu 2 u 1 koja i pere i suši, a u budućnosti će verovatno i peglati i slagati veš u ormare.

Ukoliko kvadratura vašeg stana to dozvoljava, veoma je zgodno imati zasebnu prostoriju za pranje rublja. Ono, o čemu treba voditi prilikom organizacije jednog takvog prostora je da imate odvod i dovod vode, slivnik i ventilaciju. Što u principu znači da se vešernica nalazi u blizini sanitarnog čvora. Ventilacija, može biti prirodna, ali ukoliko je prostor manji i ako obe mašine rade istovremeno, treba razmišljati i o ventilatoru, kako bi se što je moguće više sprečila mogućnost stvaranja kondenza. 

A kada već imate zasebnu vešernicu, zgodno je da imate i više korpi za prljavo rublje u kojima možete razvrstavati- beli, crni veš, ili kako to već činite. Ukoliko vam je ostao koji cm neiskorišćenog prostora, ovde sada možete smestiti i usisivač i džoger i sl.